6 db őszibarack
240 ml habtejszín
30 g cukor (fele barna, fele fehér)
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 evőkanál olívaolaj
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
A megmosott és megszárított barackokat vágd félbe és enyhén olajozd meg egy ecsettel a fél barackok felületét.
A barackokat a húsos részükkel lefelé helyezd fel a grillre és süsd őket addig, amíg meg nem jelennek a grillcsíkok a gyümölcsön.
Ekkor fordítsd meg a fél barackokat, szórd meg a tetejüket a barna cukorral és süsd őket újabb pár percig.
Közben a habtejszínt a sima cukorral és a vaníliás cukorral verd keményre.
A grillről levett barackokat hagyd egy picit hűlni mielőtt ráteszed a keményre vert tejszínhabot, mert a hőtől a hab folyóssá válik.
Tejszínhab helyett (vagy mellett) akár vanília fagyival is tálalhatod a barackokat.
A barna cukrot lecserélheted mézre is, a sima cukrot pedig por állagú édesítőre.
A bourbon vaníliás cukor helyett használhatsz sima vaníliát és mellé valamilyen szeszt vagy bourbon aromát.