Ez a tartalmas szendvics egy igazi ízbomba, ami tökéletes kerti partikhoz vagy baráti sörözésekhez.
Hozzávalók:
- 500 g csrikemell
- 500 g steak
- 2 ek taco fűszerkeverék
- 1 ek kacsazsír
- 3 db paradicsom
- ízlés szerint csípős szósz
- 120 g reszelt sajt
- 2 marék salátamix
- 60 ml tejföl
- 4 db tortilla
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 190⁰C-ra és készüljünk a félhold alakú rács mellett sütőlappal vagy öntöttvas edénnyel is.
- Fűszerezzük be a csirkét és a steaket (flat, skirt is lehet) a taco fűszerkeverékkel és hagyjuk pihenni, amíg melegszik a grillt, de legalább 15 percig.
- Ezután mehetnek is fel a grillre sülni. A steaknek elég pár perc oldalanként, a csirkét pedig süssük addig, amíg a belső hőfoka eléri a 73⁰C-t.
- A grillről levéve hagyjuk őket pihenni 5 percig, majd szeleteljük fel a húsokat.
- A tortillákat pirítsuk le a grillen 30 másodperc alatt.
- Kenjük meg őket tejföllel, majd a tortilla egyik felére jöhet a két hús, végül a sajt, a saláta és a felaprított paradicsom.
- Ízlés szerint rakhatunk rá csípőset is.
- Amikor elkészültünk a halmozással, hajtsuk a feltétes részre a tortilla másik felét.
- A sütőlapot vagy öntöttvas edényt kenjünk meg a libazsírral és pirítsuk meg rajta a taco mindkét felé.
- Gyorsan elkészül, úgyhogy ne hagyjuk magára. Egy fordítás után vegyük is le és tálalhatjuk.