Sok jó zöldség kis tányéron is elfér. Hát még akkor, ha a kecskesajt és a balzsamecet is bekerül a képbe.
Hozzávalók:
- 2 db kaliforniai paprika
- 4 db cukkini
- 1 db hagyma
- 450 g spárga
- 120 g kecskesajt
- 4 ek balzsamecet
- 60 ml olívaolaj
- 1 ek vörösbor ecet
- 1 kk oregánó
- fél kk bazsalikom
- fél kk fokhagymapor
- 1 kk mustár
- 5 g só
Elkészítés:
- Egy edényben keverjünk össze két evőkanál balzsamecet a fűszerekkel, a mustárral, az olívaolajjal és az ecettel.
- A zöldségeket vágjuk fel tetszőleges, de nagyjából egyforma alakra és vastagságra.
- A pácot öntsük rá a zöldségekre és pihentessük 15 percig.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Tegyük fel a zöldségeket sülni, és 4-5 perc alatt pirítsuk meg őket az egyik oldalon.
- Fordítsuk meg mindegyiket süssük újabb 4-5 percig a zöldségeket.
- Amikor lejárt az idő és megkaramellizálódtak a zöldségek, tegyük őket egy nagyobb tálba. Morzsoljuk a sajtot a keverék tetejére és locsoljuk meg a maradék két kanál balzsamecettel.