A grillszezonban nem érdemes hanyagolni a spárgát. Finom, friss és egészséges köret, ami remekül illik a húsok mellé!
Hozzávalók:
- 1 csomag spárga
- 340 g vaj
- 2 dl fehérbor
- 1 kk tört fekete bors
- 3 ek tejszín
- 1 db babérlevél
- 1 db citrom
- 6-8 db egész bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 230 °C-ra és tegyük egy tűzálló edénybe öntsük a bort, amihez adjuk hozzá az egész borsot és a babérlevelet. Tegyük fel a grillre forrni.
- A citromot vágjuk félbe és tegyük fel megkaramellizálódni a boros edény mellé.
- Amikor a citrom szépen megpirult, nyomjuk ki a levét a boros keverékbe és főzzük tovább, amíg szépen visszaredukálódik legalább a felére.
- A spárgákat közben készítsük elő a fás részeket eltávolítva.
- Amikor redukáltuk a boros szószt, vegyük le a grillről és tegyük fel a spárgákat sülni.
- A boros keverékhez adjuk hozzá a tejszínt, majd fokozatosan a szobahőmérsékletű vajat is.
- Keverjük folyamatosan, hogy krémes szószt kapjunk.
- Végül sózzuk a citromos-vajas szószt.
- Amikor a spárga már kezd megpirulni és rugalmasabbá válik, sózzuk meg és hagyjuk még sülni 1 percig zárt tető alatt.
- Ezután vegyük le a grillről és tegyük tányérra.
- A citromos vajszósszal leöntve és őrölt borssal megszórva tálaljuk!