Hozzávalók
12 db jalapeno paprika
230 g krémsajt
12 szelet bacon
10 ml olívaolaj
Elkészítés
A paprikákat mosd meg, hosszában vágd ketté, majd távolítsd el a magokat.
A hosszú bacon szeleteket középen vágd ketté.
A fél paprikákba tölts sajtot, majd mindegyiket tekerd körbe egy bacon szelettel úgy, hogy minél nagyobb felületen takard el a sajtot.
A sütőt melegítsd fel 170 °C-ra, és amíg az melegszik, az egyes paprikákat kend le egy kicsit olajjal.
Az így előkészített paprika csónakokat a sajtos résszel felfelé helyezd a rácsra, majd tető alatt süsd őket 6 percig.
Ezután nyisd fel a tetőt, és ha a sajt már megdermedt, akkor fordítsd át a paprikákat, és 4 percig süsd ezt az oldalukat is, amíg a bacon kicsit megpirul. Előételként tálald.
Extra tippek:
Natúr krémsajt helyett használhatsz philadelphia krémsajtot, valamilyen ízesített változatot vagy akár mascarponét is a gazdagabb ízhatásért.
Amennyiben nem szereted a nagyon erőset, a jalapeno paprika magjai mellett az eret is kivághatod vagy használj inkább kaliforniai paprikát.
Ha szeretnél biztosra menni, akkor a bacont fogpiszkálóval a paprikákhoz rögzítheted, így biztosan nem esik szét sütés közben sem.
Ha a jalapeno paprika szára is megvan, nem kell feltétlenül levágnod. Ha sikerül pontosan kettévágnod a szárát, akkor az elkészült sajtos finomság ennivaló egérkére hasonlít majd.