Ízletes recept, amiben a sok különféle, színes falatka egy tökéletes egységet alkot a puha garnélával!
Hozzávalók:
- 500 g garnéla
- fél db hagyma
- 1 db ananász
- 2 ek halas fűszerkeverék
- 2 dl teriyaki szósz
- 1 ek szezámmag
- 1 ek újhagyma zöldje
- 1 db zöld paprika
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200°C-ra.
- A garnélát tisztítsuk meg és tegyük egy tálba.
- Adjuk hozzá a felkockázott zöldpaprikát, hagymát és ananászt.
- Szórjuk meg az egészet a fűszerkeverékkel és jól keverjük össze.
- Húzzuk nyársra felváltva a garnélát, hagymát, ananászt és paprikát, amíg betelik a nyárs.
- Ezt ismételjük, amíg tart az alapanyagunk!
- Ha elkészültünk mehetnek a nyársak a grillre 3-4 percre.
- Ekkor fordítsuk meg a nyársakat, kenjük le őket a teriyaki szósszal és süssük újabb 3 percig.
- Végül még egyszer fordítsunk rajtuk egyet, ezt az oldalt is kenjük le teriyaki szósszal és süssük 1 percig.
- Az elkészült nyársakat szójuk meg szezámmaggal és felkarikázott zöld hagymával, majd azonnal tálaljuk!