Ennél a receptnél az előkészületek hosszabb időt vesznek igénybe, mint maga a sütés. Izgalmas fogás a tengeri ételek szerelmeseinek, amit egy forgó kosárban készíthetsz el gyorsan és egyszerűen!
Hozzávalók:
- 500 g kék kagyló
- 500 g kis méretű kagyló (clam)
- 500 g nagy garnéla
- 500 g friss tintahal
- 1 db homár
- 1 db rák
- 1 cső kukorica
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 g friss petrezselyem
- 1 db citrom
- 60 ml olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kamado grillt (The Bastard) magas fokozatra.
- Aprítsuk fel a fokhagymát és a petrezselymet, majd keverjük össze őket az olívaolajjal.
- Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
- A kagylókat mossuk meg alaposan és öblítsük le.
- A garnélákat tisztítsuk meg és vénátlanítsuk.
- A tintahalat vágjuk fel nagyobb karikákra.
- A kukoricát szeleteljük fel 2 cm-es vastagságú karikákra.
- A megtisztított, előkészített és felaprított alapanyagokat forgassuk bele a fokhagymás-petrezselymes olajba.
- Tegyük fel a grillre a rotisserie kosarat és abba mehet minden hozzávaló.
- Zárjuk le a fedőt és hagyjuk hogy a kosár lassan forogjon 5-7 percig.
- Amikor a kagylók kinyílnak és a garnélák, rákok szép rózsaszínűre váltanak, valamint a tintahal is elkészül, vegyük le a grill kosarat és tegyük egy nagyobb tányérra az elkészült ételt.
- Tálaljuk pirított kenyérrel és a cikkelyekre vágott citromok levél is nyomjuk rá bátran (vagy tegyük mellé, amikor kínáljuk a fogást, hogy a vendégek maguk tehessék meg ezt).