Kevés tésztaételt készítünk a grillen, pedig a füstös ízhatású feltétek a tésztákkal is remek páros alkotnak. Jöjjön hát egy spagetti recept, amit érdemes elkészíteni.
- 450 g csirkemell
- 1 ek olívaolaj
- 1 db hagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 ml tejszín
- 60 g parmezán sajt
- fél marék friss bazsalikom
- 55 g mozzarella
- 340 g spagetti
- 5 g só
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- A spagettit főzzük meg az oldalégőn a leírásnak megfelelően.
- Közben a csirkét vágjuk szeletekre vagy kisebb csíkokra és fűszerezzük sóval (igény szerint borssal is lehet).
- Vaslapot használjunk a grillen, amit olajozzunk be.
- Tegyük fel a csirkét és a szeletekre vágott hagymát a grillre.
- Amíg a csirke sül (4 perc), a hagymát időnként forgassuk meg, hogy egyenletesen barnuljon.
- Fordítsuk meg a csirkét, a hagymához meg adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Egy késhegynyi sóval ízesítsük a keveréket és süssük őket, amíg a csirkének a másik oldala is elkészül. (Újabb 4 perc.)
- Vegyük le az alapanyagokat a grillről.
- A tésztát keverjük el a parmezánnal, a tejszínnel, az apróra vágott friss bazsalikommal.
- Adjuk hozzá a csirkét és a zöldségeket.
- Végül szórjuk meg mozzarellával és melegen kínáljuk.