900 g angus marhahús
450 g hosszú metélt
100 g parmezán sajt
30 g vaj
7 g édes kömény
10 g oregánó
5 g pirospaprika
5 g fekete bors
4 gerezd fokhagyma
1 fej lila hagyma
5 g só
Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.
A fűszereket keverd össze, és készíts egy keveréket a kömény, a piros paprika, a fekete bors és a só elegyítésével.
A fűszert dörzsöld bele a steak mindkét oldalába, majd tedd fel a közepes hőfokra mérsékelt grillre a húst.
Mindkét oldalon pirítsd a húst körülbelül 5 percig, majd vedd le a grillről, és pihentesd újabb 5 percig a steaket.
Amíg a hús pihen, az oldalégőn egy nagyobb lábasban forralj vizet a tésztának, amikor lobog a víz tedd fele a tésztát és főzd készre.
A pihentetés után a húst vágd vékony csíkokra.
Ezután egy serpenyőben olvaszd fel a vajat és pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát és lila hagymát.
3-5 perc után a megfőtt tésztát add a hagymához, majd keverd össze őket.
A húscsíkokkal és parmezán sajttal tálald.
A cajun konyhában afrikai gyökerekkel rendelkező fűszerekben gazdag ételeket találunk, melyek a helyi alapanyagokra épülnek.
Csont nélküli húst használj a recepthez. Ha mégis bent maradna a csont a sütési időt meg kell növelni.