Hozzávalók
120 ml ketchup
2 ek méz
1 ek worchester szósz
700 g csirkemell
10 g só
10 g bors
6 db kukorica
1 ek vaj
2 db újhagyma
Elkészítés
Melegítsd fel a grillt közepes hőfokra.
Egy kisebb edényben keverd össze a ketchupöt, a mézet és a Worchester szószt.
A csirkét vágd hosszanti csíkokra, majd húzd fel őket a nyársra.
Ezután sózd és borsozd a csirkés nyársakat.
A grillt enyhén olajozd le egy ecsettel, majd tedd fel a nyársakat a rácsra, és 6-10 perc alatt süsd őket puhára.
Az utolsó két percben kend le a csirkecsíkokat az előre elkészített mártással, és hagyd, hogy rápiruljon a szósz a húsra.
Amíg a hús sül, grillezd meg a kukoricát a grillen folyamatosan forgatva.
A szemeket vágd le a kukoricáról, tedd egy közepes edénybe, majd adj hozzá egy kis vajat, sót és újhagymát és keverd őket össze.
A húsnyársakat a grillezett kukoricasalátával tálald.
Extra tippek:
Ha fa nyársakat használsz, akkor a sütés előtt fél órával áztasd be őket langyos vízbe, hogy megszívják magukat és ne gyulladjanak fel a tűzön.