Egy könnyen és gyorsan elkészíthető vasárnapi ebéd, ami az ízletes salátának köszönhetően, még a legnagyobb kánikulában is frissítő fogás lesz.
Hozzávalók:
- 4 db csontos sertés szelet
- 60 ml narancslé
- 2 ek szűz olívaolaj
- 2 ek rizsecet
- 2 ek szezámmag
- 1 ek méz
- 1 db fejes káposzta
- 1 marék kilantró
- 6 g só
- 2 g bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A húst sózzuk (a só felével) és borsozzuk, és rögtön tehetjük is fel a grillre.
- Oldalanként 6 perc alatt süssük készre.
- Közben egy nagyobb edényben keverjük el a narancslét, az olajat, az ecetet, a szezámmagokat, a mézet és a só másik felét.
- Ebbe az öntetbe forgassuk bele a vékony csíkokra vágott káposztát és a kilantrót.
- A frissen sült sertéssel tálaljuk.