Hozzávalók
1 db kecskesajt
20 dkg ribizli
1 tk méz
2 db alma
2 dl száraz vörösbor
Elkészítés
A kecskesajtot 4-5 mm-s szeletekre vágjuk.
A grillrácsot megkenjük olajjal.
A sajtszeleteket rátesszük és folyamatosan mozgatjuk, különben hamar odaég.
Mindkét felét meggrillezzük.
Az almát vékony 3-5mm-s szeletekre vágjuk, a vörösborban annyira megpároljuk, hogy még az állaga kemény maradjon.
A ribizlit (lehet fagyasztott is) a mézzel néhány percig összeforraljuk. (Érdemes egy kicsit több borocskát odakészíteni, mert a grillsütő igen meleg, ezért szükséges közben néhány kortyot innunk belőle. )
Egy kistányérra ráhelyezzük az almát, a tetejére a sajtot és leöntjük a ribizlimártással. Kitűnő előétel.
Extra tippek:
Készíthetjük meggy vagy szilvamártással is.