Próbáld ki ezt a nem mindennapi, kényeztető desszertet, melyben az alma savanykássága tökéletes harmóniát alkot a fahéjas-karamellás ízekkel.
Hozzávalók:
- 4 db alma (nagy,keményebb húsú, pl.: Granny Smith vagy Jonagold)
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a grill közepes hőmérsékletre.
2. Az almákat vágd félbe, távolítsd el a magházukat, majd locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
3. Olvaszd meg a vajat, majd keverd hozzá a fahéjat, barna cukrot és szerecsendiót.
4. Kend meg az almákat a fahéjas vajjal, majd helyezd őket a grillre, a vágott oldalukkal lefelé.
5. Grillezd az almákat 5-7 percig, amíg puhák lesznek és aranybarna grillcsíkokat kapnak.
6. Tálaláskor kanalazz még egy kevés fahéjas vajat az almákra, és élvezd ezt az édes-őszi finomságot akár desszertként, akár köretként.
Tipp: ha igazán kényeztető desszertet szeretnél feltálalni vendégeidnek, akkor bolondítsd meg az édes-vajas almákat egy gombóc bourbon vanília fagylalttal.