Hozzávalók:
- 1 kg spárga
- 1 db shalottahagyma
- 2 ek citromlé
- fél kk só
- negyed kk bors
- 5 ek olívaolaj
- 200 g mozzarella
- 1 ek friss petrezselyem
Elkészítés:
- Az előkészített spárgákat merítsük 1 percre lobogó vízbe, majd vegyük ki őket és egy tálban forgassuk meg a zöldséget 2 evőkanálnyi olajban.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Amíg melegszik a grill, készítsük el a vinaigrette mártást. Ehhez Egy tálkában keverjük össze a citromlevet, az apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal.
- Ezután egyenként adjunk hozzá három evőkanálnyi olajat.
- Végül tegyük fel a spárgát a grillre és körülbelül 4 perc alatt pirítsuk meg.
- A grillről levéve azonnal tegyük tányérokra a spárgákat, a tetejére egy szelet mozzarella kerüljön, majd locsoljuk meg a vinaigrette mártással.