Ha szeretsz kísérletezni és a különleges alapanyagokat is kipróbálnád, akkor ez a bölény steak jó kiindulási alap.
Hozzávalók:
- 6 szelet csontos bölény steak
- 1 kg kis méretű burgonya
- 120 ml olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 30 g friss petrezselyem
- 6 ek chimichurri szósz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A steakeket kenjük le alaposan olajjal, és ízesítsük sóval, borssal, majd tegyük félre.
- A burgonyákat főzzük elő 5 percig, majd szűrjük le.
- Egy serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat és pirítsuk meg bennük a félbe vágott burgonyákat 6-8 perc alatt, hogy a külsejük ropogós kérget kapjon.
- A krumplikat tegyük tálba és sóval, borssal valamint az almaecettel ízesítsük.
- A steakeket tegyük fel a forró rácsokra és süssük őket oldalanként 6-8 percig, a kívánt állag eléréséhez.
- Tálaláskor minden steakre tegyünk egy evőkanálnyi chimichurri szószt és szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.