Hozzávalók:
- 500 g skirt streak
- 1 ek fajita fűszerkeverék
- 1 db vöröshagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- olívaolaj
- ízlés szerint sajt
- ízlés szerint guacamole
- ízlés szerint pico de gallo salsa
- ízlés szerint tejföl
- ízlés szerint sajt
- ízlés szerint csípős szósz
- ízlés szerint kis tortilla
Elkészítés:
- Melegítsük fel a grillt 190°C-ra.
- A húst vágjuk fel vékony csíkokra és fűszerezzük be a fajita keverékkel.
- A paprikát és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra.
- A grillrácsokat egy kevés olajjal kenjük le, majd tegyük fel a húst és süssük medium rare állagúra. (51-52°C-os belső hőmérsékletig.) Ekkor vegyük és hagyjuk pihenni.
- A zöldségeket keverjük össze és locsoljuk meg egy kevés vízzel és olajjal, majd pirítsuk meg őket a grillen.
- Amikor a hagyma és a paprika is kezd szépen pirulni, tegyük vissza a húst és süssük együtt az egészet 3-4 percig. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a húst!
- Ezután tálalhatjuk is a zöldséges húst, amit kínáljunk reszelt sajttal, salsával, guacamoléval, tejföllel és tortillával. Aki szereti egy kevés csípős szószt is tehet a saját tortillájába!