A fésűkagyló egy nagyon hálás alapanyag, ami különösen könnyű fogás a nyárra. Ráadásul remekül illik hozzá a fokhagyma, így a könnyű fogás ízekben garantáltan gazdag lesz!
Hozzávalók:
- 350 g fésűkagyló
- 30 g liszt
- 220 g gomba
- 3 ek olívaolaj
- 60 ml fehérbor
- 3 ek zsemlemorzsa
- fél db vöröshagyma
- 1 ek petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Amikor felmelegedett a grill vegyük vissza a hőfokot közepesre.
- A gombákat tisztítsuk meg, vegyük le a tönköt és kenjük le olajjal őket.
- Ezután egy alumínium tálcában tegyük fel őket a grillre pirulni 10 percre.
- Közben a tönköt aprítsuk fel és keverjük össze a felaprított hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, sóval, zsemlemorzsával és liszttel.
- Amikor a gomba már megpuhult, adjuk hozzá a fésűkagylót és öntsük rájuk a bort.
- Ezután szórjuk meg a korábban elkészített zsemlemorzsás keverékkel.
- Végül locsoljuk meg a maradék olajjal.
- Süssük így az egészet 20 percig vagy amíg elkészül.