GRILLvarázs

GRILLvarázs

Grillezett cékla

2024. január 10. - M3physto

Tepsis cékla köret recept

8 db cékla
20 ml olívaolaj
fél db hagyma
2 ek málnaecet
60 ml dióolaj
80 g feta sajt
5 g só
3 g bors
2 ek friss petrezselyem

Mosd meg és vágd félbe a céklákat.
Két nagy méretű alufólia lapot tépj le, majd helyezz fel 4-4 fél céklát mindegyik lapra.
Öntözd meg olívaolajjal, majd csomagold be a céklákat, ügyelve a szélek lezárására.
Tedd a csomagokat a 175 °C-ra előmelegített grill felső rácsára, és körülbelül egy óra alatt süsd puhára a céklát.
Amikor megpuhult a cékla, hagyd kihűlni egy kicsit, majd szedd le a héját.
Végül szeleteld fel vágj belőle nagyobb kockákat.
Egy nagyobb tálban közben elkészítheted a saláta öntetet: ehhez öntsd össze az ecetet, a dióolajat és a sót valamint a borsot.
Ebbe az öntetbe forgasd bele előbb az apróra vágott hagymát, majd óvatosan a megpuhult céklákat is.
Tálalás előtt morzsold a salátára a feta sajtot és szórd meg friss petrezselyemmel.

A saláta egy-két nappal a találás előtt is elkészíthető, jót tesz az ízeknek egy kis állás. A fetát viszont csak az utolsó pillanatban tedd a salátára.
Ha korábban készíted a salátát, jóval tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten szolgálhasd fel. Így jönnek ki igazán az édeskés, savanykás ízek.

süti beállítások módosítása