Intenzív marha íz kávés beütéssel, ami igazán különlegessé teszi ezt a tri-tip steaket.
Hozzávalók:
- 1 db tri-tip steak
- 3 ek kávés bourbon
- 2 ek kávés steak fűszerkeverék
- 2 kk só
- 2 ek marha faggyú zsír
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 220°C-ra, és készítsük elő indirekt sütésre.
- A tri-tip (vagy más néven Californian Cut) húsunkat fűszerezzük be a sóval és a BBQ fűszerkeverékkel mindkét oldalon.
- A húst tegyük egy öntöttvas serpenyőbe, halmozzuk rá a zsírt és tegyük fel a forró grillre.
- Süssük 1 órát zárt tető alatt, félidőnél megfordítva.
- Amikor lejárt az idő, vegyük le a serpenyőt a grillről, de még nem végeztünk.
- Egy éles késsel irdaljuk be a steak tetejét és locsoljuk meg a bourbonnel.
- Ezt követően tegyük vissza a grillre 15 percre.
- Ha ez az idő is eltelt, akkor végleg vegyük le a húst a grillről és pihentessük 10 percig mielőtt felvágnánk!
- Kisebb falatokra vágva kínáljuk sült zöldségekkel és krumpli pürével!