Ízletes fogás garnélából, ami egy kis pihentetés után 10 perc alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 1,5 kg garnéla
- 100 g vaj
- 80 ml olívaolaj
- 60 ml narancslé
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek száraz fehérbor
- 2 ek friss petrezselyem
- 1 ek friss bazsalikom
- negyed kk só
- negyed kk bors
Elkészítés:
- Készítsünk pácot az olvasztott vaj, az olaj, a narancslé, a zúzott fokhagyma, a fehérbor, az aprított petrezselyem és bazsalikom valamint a só, bors összedolgozásával.
- A tisztított, vénátlanított garnélákat pácoljuk be legalább fél órára a pác felében. A másik felét pedig tegyük félre.
- Amíg pácolódik a garnéla, melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A garnélákat húzzuk nyársra (5-6 darab mehet egyre), majd tegyük fel őket a forró grillre.
- Oldalanként 2-4 perc alatt süssük készre a garnélákat.
- Egy serpenyőben tegyük fel a félretett pácot melegedni, majd ezzel locsoljuk meg az elkészült nyársakat tálalás előtt.
- Salátával vagy olajon pirított kenyérrel kínáljuk.