Ha a megszokott burgonyát egy kis plusszal készítenéd, akkor próbáld ki ezt a receptet, ami sajttal és baconnal gazdagítja a köret ízét.
Hozzávalók:
- 2 db burgonya
- 2 ek vaj
- 2 kk friss rozmaring
- 240 g cheddar sajt
- 3 szelet bacon
- 2 db újhagyma
- fél kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A burgonyákat vágjuk hosszában négy nagy cikkelyre.
- Egy tálkában mikrózzuk a krumplitat 8-10 percig vagy amíg megpuhulnak.
- A vajat keverjük el az aprított rozmaringgal, a sóval és a borssal.
- Kenjük le ezzel a vajas keverékkel a burgonyákat.
- Tegyük fel a grillre az előkészített zöldséget és 2-3 perc alatt pirítsuk meg az egyik, majd fordítás után a másik oldalukat újabb 2 percig.
- Szórjuk le a sajttal és zárt tető alatt mehet az újabb 2 perc grillezés.
- Szórjuk meg bacon falatkákkal és aprított újhagymával.
- Sok-sok tejföllel kínáljuk.