Kezdő grillezők is bátran elkészíthetik ezt a receptet, ami csak 4 hozzávalóból áll, bár abból egy igazán különleges!
Hozzávalók:
- 1 db kabocha tök
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A tököt vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat és vágjuk vékony cikkekre.
- A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el az olajjal.
- Ezzel a fokhagymás olajjal kenjük le a tökök húsát, majd ízesítsük sóval (és igény szerint borssal).
- Mehetnek is fel a szeletek a grillre, ahol süssük őket zárt tető alatt 20-25 percig, hogy megpuhuljon a tök húsa és egy picit megkaramellizálódjon.
- Hús, hal mellé kínáljuk ezt a különleges ízű, édeskés köretet, de akár önmagában is fogyasztható.