GRILLvarázs

GRILLvarázs

Provance bárányburger

2022. május 02. - M3physto

Grillreceptek.hu - Provence bárányburger

1 kg bárány comb
20 dkg vöröshagyma
10 dkg szárított paradicsom
10 dkg angol szalonna
1,5 g rozmaring
2 g kakukkfű
2 g majoranna
2 g oregánó
1,5 g menta
2 g bazsalikom
1 g levendula
3 g őrölt fehér bors
1 dkg só

Az angolszalonnát felkockázzuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd a felkockázott hagymát rátéve megdinszteljük.
A letisztított lapockát ledaráljuk a kihűtött hagymás szalonnával és a szárított paradicsommal.
Hozzákeverjük a finomra vágott friss fűszereket, levendulát, fekete őrölt borsot és sót.
Elosztjuk 8 felé (17-18 dkg-os pogácsák lesznek), hogy körülbelül 10-12 cm átmérőjűek legyenek.
A húspogácsákat grillen megsütjük.
A bucikat kettévágjuk és megpirítjuk a grillen minkét oldalát.
A zöldségeket felkaríkázzuk (cukkini, paradicsom), valamint felcikkezzük, és a grillrácson szépen megsütjük, ha kész megsózzuk.
A megpirított bucialjat megkenjük jó minőségű ketchuppal, amelybe worcester szószt keverünk. Ráhelyezzük a kisült pogácsát, a pogácsákra a grill zöldségekből egyet-egyet, majd erre jön a lyoni hagyma, rá a buci teteje, szintén megkenve szósszal és kész!

Liszt 40 dkg
Élesztő 25 g vagy fél csomag instant
Tojássárgája 1 db
Olívaolaj 4 cl
Tej 2,5 dl
Cukor 6 dkg
Tengeri só 8 g
Friss rozmaring levél 1 ága finomra vágva

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleöntjük a cukrot, elkeverjük, megszórjuk a tetejét liszttel és langyos helyen felfuttatjuk a kovászt. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgával elkevert olívaolajat, tengeri sót és finomra vágott rozmaringot, majd a kovászt. Jól összegyúrjuk, konyharuhával letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. Újra átgyúrjuk, 10-15 percig újra kelesztjük, majd 8 db egyenlő részre elosztjuk, bucit formázunk belőle. Tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk vékonyan kukoricadarával. 20-25 percig pihentetjük és 180 Celsius fokos sütőben szépen megsütjük.

Lyoni hagyma:
Vöröshagyma 20 dkg
Liszt 15 dkg
Napraforgó étolaj 1 liter

A megtisztított hagymát éles késsel 1-2 mm vastagságú karikákra szeleteljük. A karikákat jól szétszedjük. Az olajat 180 Celsius fokosra melegítjük és közvetlenül a sütés előtt belisztezünk és megsózunk egy adag sütésre szánt hagymát. Sütés közben kevergetjük, amíg arany barna nem lesz. Kivesszük és jól lecsepegtetjük konyhai törlőpapíron.

Cukkini 20 dkg
Kápia paprika 15 dkg
Paradicsom: 25 dkg

A recept 8 db hamburger elkészítésére készült!
Frissen sült chips burgonyát ajánlok hozzá!

süti beállítások módosítása