80 g sertés szűz
20 dkg cukkini
20 dkg padlizsán
1 db kaliforniai paprika
20 dkg lila hagyma
12 dkg csiperke
20 dkg ceruza bab
12 dkg bacon
2 dl olíva olaj
8 g dijoni mustár
8 dkg vöröshagyma
4 dl félédes fehérbor
8 g öt bors keverék
4 g kakukkfű
4 dl főző tejszín
4 g só
A húst egy nappal a grillezés előtt 4db medálra vágjuk és a mustárral, borskeverékkel, olivaolajjal bepácoljuk!
Ha elérkezett a várva-várt grill party napja, elkezdjük a zöldségek és a mártásunk előkészítését! Elsőként a zöldségköretünket készítjük elő, a következőképpen: a cukkinit, a padlizsánt és a lilahagymát karikára vágjuk. A kaliforniai paprikát cikkekre, a gombát kettévágjuk. A ceruzababunkból két köteget formálunk és baconnal körbetekerjük.
Ha mindez megvan, jöhet a mártás. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés vajon, vagy olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a borskeveréket, a mustárt és a kakukkfüvet, majd a bort is, és 1-2 percig forraljuk. A végén felönjük a főzőtejszínnel, és sóval ízesítjük.
Kezdődhet is a grillezés! A pácolt szüzérméket a rácsra helyezzük.
Amikor megfordítjuk, mehetnek föl a zöldségek és a babrőzse is! A rácsról leszeve a mártásunk hozzáadásával azonnal tálaljuk!
Ne vágd túl vékonyra a zöldségeket, hogy a grillezés után is finom roppanós maradhasson!
Fontos, hogy a húsokat lehetőleg csak egyszer fordítsuk meg, így finom, szaftos marad, nem szárad ki!