Izgalmas házi szósz teszi fel a koronát a csirke és ananász verhetetlen párosára.
- 8 db csirkecomb
- 1 db ananász
- 240 ml ketchup
- 60 ml szójaszósz
- 60 ml méz
- 1 ek mustár
- 60 g barna cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
- 3 ek olaj
- 8 g só
- 5 g bors
- Az oldalégőre tegyünk fel egy kis lábast és kezdjük el összemelegíteni a mézet, a ketchupot, a szójaszószt, a mustárt, a cukort, a fokhagymát és a citrom levét.
- Forrás után sűrítsük be 10 perc alatt, majd tegyük félre hűlni.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A csirkecombokat csontozzuk ki és vegyük le a bőrét is, majd vágjuk fel 4 kisebb darabra.
- Az ananászt tisztítsuk meg és aprítsuk ugyancsak 3 cm-es darabokra.
- Készítsük el a nyársakat: felváltva húzzuk fel a csirkét és az ananászt.
- Kenjük le a nyársat olajjal, és sózzuk, borsozzuk.
- A félretett szószból vegyük ki a fokhagymát, a többivel pedig kenjük le az egész nyársat.
- Tegyük fel a grillre a húsokat sülni 10-15 percig.
- 4 percenként forgassunk rajtuk egyet és kenjük le újra a szósszal.
- Melegen, a maradék szósszal tálaljuk rizzsel vagy grillezett burgonyával.