A húsvéti bárány készülhet a grillen is. Nem bonyolult és meglepően gyorsan elkészült a pácolt hús.
- 8 szelet bárány comb v. lapocka
- 60 ml olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek friss kakukkfű
- 1 ek friss bazsalikom
- 2 kk friss rozmaring
- 1 db citrom héja
- 1 kk só
- fél kk bors
- Egy kisebb edényben keverjük össze az olajat az aprított friss zöldfűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával, a sóval, borssal és a reszelt citrom héjjal.
- Ebbe a keverékbe forgassuk bele a bárányokat és pihentessük 30 percig.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A pácolt húst tegyük fel a rácsra és oldalanként 5-7 perc alatt süssük át.
- A grillről való levétel után még pihentessük fólia alatt 5 percig, utána tálalhatjuk!