Gyors vacsora ötletre vadászik? Ez a recept 25 perc alatt elkészül!
- 500 g marha hátszín
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 db friss rozmaring ág
- 1 gerezd fokhagyma
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A húst vágjuk két szeletre és egy evőkanál olajjal kenjük le őket.
- A só és bors felével ízesítsük a steaket.
- A grill lapra locsoljunk egy evőkanál olajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a rozmaring ágat. Hagyjuk, hogy kicsit áthevüljenek, és előjöjjön az aromájuk.
- Ekkor tegyük fel erre a húst sülni. 5-9 perc alatt süssük a kívánt állagúra, percenként kenjük le még egy kis olajjal.
- Mielőtt felvágnánk a grillről lekerült húst, pihentessük 5 percig.
- Tálaláskor locsoljuk le a maradék olajjal és ízesítsük a maradék fűszerrel. (Akár a grillről lekerült rozmaringgal is megszórhatjuk.)