A grillezett zöldségekkel töltött quesadillas remek alternatívája a húsos változatnak, így érdemes belőle párat akkor is készíteni, ha a többi tortillát mással töltöd.
- 1 db cukkini
- 1 db nyári tök
- 2 db kalifornia paprika
- 1 db lilahagyma
- 1 db portobello gomba
- fél csomag spárga
- 2 ek olívaolaj
- 6 db tortilla
- 360 g mozzarella
- 360 g trappista
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Mossuk meg a zöldségeket és készítsük elő őket a grillezéshez.
- Ehhez daraboljuk őket nagyjából egyforma méretű falatkákat. A spárgának vágjuk le a végeit.
- Terítsük el őket egy rétegben, vegyesen egy grillező lapra és locsoljuk meg olajjal. Sózzuk, borsozzuk őket ízlés szerint.
- 5-7 perc alatt pirítsuk meg a zöldségeket, majd vegyük le a grillről.
- Ekkor jöhetnek a tortillák a grillre.
- A tortillák felére halmozzunk a zöldségből és a sajtból, majd hajtsuk rá a másik felét és egy spatulával kicsit nyomjuk össze.
- 3 perc sütés után óvatosan fordítsuk meg a quesadillast és süssük újabb 3 percig, hogy a sajt megolvadhasson.
- Még melegen tejföllel és quacamoléval kínáljuk.