Ha valamilyen különlegesebb előételt keresne a grill partihoz, tegyen próbát a tenger gyümölcseivel.
- 450 g garnéla
- 450 g fésűkagyló
- 320 ml szójaszósz
- 240 ml mirin
- 240 ml szaké
- 2 db citrom
- 2 db jalapeno paprika
- 20 ml olaj
- Egy nagyobb pohárban keverjük össze a folyékony hozzávalókat.
- Vágjuk vékony karikákra a citromot és a paprikát is, majd ezt is adjuk a pácléhez.
- A megtisztított kagylót és garnélát húzzuk nyársra felváltva, majd tegyük bele a pácba.
- Hagyjuk pihenni 30 percig a hűtőben, majd csöpögtessük le.
- Melegítsük elő a grill magas hőfokra és olajozzuk le a rácsokat.
- Tegyük fel a grillre a nyársakat sülni, és gyorsan, oldalanként mindössze 4 perc alatt, pirítsuk meg.
- Azonnal, még melegen tálaljuk. Édes chilivel nagyon finom.