Az édes és a sós találkozásából mindig izgalmas falatok születnek. Ilyen ez a fügés előétel is, ami gyorsan megvan és eteti magát.
- 6 db füge
- 170 g kecskesajt
- 6 szelet bacon
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A megmosott fügéket vágjuk ketté.
- A vágott felekre halmozzunk egy kanálnyi kecskesajtot.
- A bacon szeleteket vágjuk ketté, és egy kicsit süssük elő, mert a füge gyorsabban megsül majd, mint a bacon, és máskülönben nem egyszerre lenne kész.
- Amikor a zsír kezd átlátszóvá válni, vegyük le a grillről a bacont és tekerjük a fügék köré. Ha szükséges rögzítsük fogpiszkálóval.
- 4-5 perc alatt süsd teljesen át a falatokat. A bacon legyen ropogós, de ha a sajt elkezd olvadni, akkor helyezd át a grill hűvösebb részébe vagy vedd le és tálald.