Friss vagy fagyasztott brokkoliból is készülhet ez a tartalmas, egészséges és színes köret, amit a citrom frissessége teszi üdítő, nyári fogássá.
- 500 g brokkoli
- 2 ek olívaolaj
- 1 db citrom leve és héja
- 2 ek parmezán sajt
- fél kk só
- fél kk bors
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor mindenképpen olvasszuk ki és csöpögtessük le amennyire csak lehet grillezés előtt, hogy ne párolódjon a visszamaradt víztől, hanem süljön.
- A brokkolit szedjük rózsáira és kenjük le az olaj felével.
- Ezután sózzuk és borsozzuk, majd mehet is fel a grillre.
- Időnként forgatással 3-5 perc alatt pirítsuk meg a zöldségeket.
- Tegyük egy tálba a brokkolit, majd locsoljuk rá a maradék olajat, a citromlét, majd végül szórjuk meg a citromhéjjal és a sajttal.
- Keverjük össze óvatosan és azonnal tálaljuk.