Ha gyorsan szeretne finomat, akkor a csirkeszárny mindig jó választás, mert hamar átsül és szószokkal az íz is szinte a végtelenségig variálható.
- 1,5 g csirkeszárny
- 2 ek olívaolaj
- 1 db lime
- 120 ml ketchup
- 2 ek almaecet
- 1 ek barna cukor
- 1 kk worchestershire szósz
- 1 db chili
- 120 ml tejföl
- 30 g feta sajt
- 10 g só
- 8 g bors
- Melegítsük elő a grillt alacsony/közepes hőfokra.
- Egy kisebb edényben keverjük össze a ketchupöt az ecettel, a cukorral a Worchestershire szósszal és az apróra vágott chilivel.
- A tejfölt tegyük egy tálkába. Itt keverjük ki a tejfölt a lime levéve és a feta sajttal. A szósz tetejére tehetünk koriander zöldet és reszelhetünk a lime héjából. Tegyük félre tálalásig.
- A szárnyakat készítsük elő egy nagyobb tálban.
- Adjuk a csirkéhez az olajat és oszlassuk el jól. Ezután sózzuk, borsozzuk a húst.
- Tegyük fel a csirkét a grillre és 12 perig, időnkénti forgatással, süssük zárt tető alatt.
- Ezután alaposan kenjük le a húst az előre elkészített ketchupös szósszal, és süssük további 5-6 percig.
- A maradék szósszal és a fetás tejföllel együtt kínáljuk!