Egy különleges koktél kerti partikhoz, amelyhez a grillt is fel kell fűteni.
- 4 db barack
- 3 db szilva
- 120 g cseresznye
- 120 g cukor
- 120 ml víz
- 1 db citrom héj
- 1 l rosé
- 60 ml brandy
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A barackot és szilvát vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat és tegyük fel a grillre húsukkal lefelé a gyümölcsöket.
- 4-8 perc alatt pirítsuk meg kicsit, majd mehetnek fel a cseresznyék is 2 percre.
- Szedjük le a gyümölcsöket a grillről és egy tálban hagyjuk kihűlni őket.
- Ha kihűlt felvághatjuk falatnyi darabokra a barackot és a szilvát, a cseresznyét meg magozzuk ki.
- Közben az oldalégőn melegítsük össze egy tálban a vizet és a cukrot.
- Amikor felolvadt a cukor vegyük is le és keverjük el benne a citrom héját.
- Ha ez a lé is kihűlt egy bólés tálba öntsük össze a bort, a brandyt és a szirupot, majd adjuk hozzájuk a gyümölcsöket.
- Jót tesz neki egy kevés állás, de akár azonnal is kínálhatjuk.