GRILLvarázs

GRILLvarázs

Kecskesajttal és aszalt szilvával töltött grillezett csirkecomb

2022. szeptember 09. - M3physto

Grillreceptek.hu - Kecskesajttal és aszalt szilvával töl

1 db csirkecomb
5 dkg kecskesajt
7 db aszalt szilva
5 dkg sós földimogyoró
1 dl főzőtejszín
1 dl alaplé
10 g só
5 g bors
1 dl tokaji aszú

Első lépésben szedd szét a farrészes combokat és formázd meg őket úgy, hogy alkalmasak legyenek egy rolád elkészítéséhez.
Mikor kiterültek a combok, sózd és borsozd mindkettőt, majd pihentesd 2-3 percet őket.
Ha már kipihenték magukat, akkor következő lépésként a szeletelt, érlelt kecskesajtot, illetve az aszúban áztatott aszalt szilvát tedd a húsra.
Az előkészített "megpakolt" csirkerolád jelölteket tedd egy gyékényre, és tekerd fel feszesen mind a 2 db-ot. Alufóliába csavarva mehetnek is a grillre 8-10 percig.
Amíg puhul a hús, készítsd el a mogyorómártást. Ezzel sok baj nem lesz! A grill valamelyik sarkában egy acél serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a sózott földimogyorót. Ez 1-2 percet vesz igénybe.
Ha kész van, akkor mehet az egész egy aprítóba, ahol tejszín és alaplé hozzáadásával turmixold össze az egészet a kívánt sűrűség eléréséig.
Ha letelt a sütési idő, kezdődhet a kicsomagolás, majd a végső lépés: a kérgesítés. Szép lassan süsd körbe a húst. Ezután jöhet a tálalás.

Ha a mogyorómártáshoz használt sós mogyorót nem találnád elég sósnak, utólag is megsózhatod a mártást.
Még hangsúlyosabbá teheted a hús ízét, ha a tányérra teszel párszem kecskesajttal töltött aszalt szilvát.
Kicsomagolás előtt célszerű pihentetni 1-2 percet a húst letakarva, hogy a fóliát könnyen el tudd eltávolítani.

süti beállítások módosítása